Mjuk Bollhav – en perfekt present!

Bollhav bollar för barn – vad är värt att veta

Den närmaste familjen älskar till och med att ge presenter till de yngsta. Föräldrar, mostrar, farbröder och farföräldrar ger dem ofta inte bara små, utan också lite större presenter som kommer att glädja dem längre och kan användas på många sätt. En av dem är ett bollhav. Det är en perfekt födelsedagspresent eller doppresenten för säkert och unikt roligt varje dag. Vad är värt att veta om det?

Vad är ett bollhav?

Bollhav med bollar som finns i Busbutikens butikserbjudande är sydda i Polen, har en rund form och är gjorda av en mjuk skummadrass. Varje bollhav kommer med ett bomullsöverdrag och ett set med 200-400st färgade bollar med en diameter på sju centimeter. Det är värt att tillägga att köparen har möjlighet att anpassa färgerna på bollarna till sina egna preferenser eller det befintliga arrangemanget av barnrummet. Konstruktionen av bollhavet gör det inte svårt att hålla den ren – överdraget kan tas av med hjälp av dragkedjan och tvättas i tvättmaskinen i 30 grader.

Vilken funktion har ett bollhav?

Ett bollhav ger de yngsta en fantastisk upplevelse samtidigt som de har roligt, oavsett årstid och ålder. Denna ovanliga produkt stöder rehabiliteringsprocessen, vilket leder till multisensorisk stimulering, men är också ett utmärkt sätt att utveckla fysisk och manuell kondition. Ett bad i flerfärgade bollar kan leda till avslappning av spända muskler genom helkroppsmassage, men underlättar också processen att lära sig färger genom lek. Det är med de minsta barnen i åtanke, eftersom de få butikerna som erbjuder bollhav med bollar, bestämde vi oss för att sälja bollar med mindre diameter, så att barnen enkelt kan greppa dem med händerna.

Till vilka är bollhav fyllda med bollar tillägnade?

Barn älskar helt enkelt att leka bland bollar, men denna form av lek är den säkraste för småbarn som redan kan ta en sittställning på egen hand. Denna produkt kan stödja rehabiliteringsprocessen för barn med utvecklingsproblem eller funktionshinder, men inte bara.

Vad stödjer bollhav?

Bollhav stödjer barns fysiska utveckling. Med deras hjälp kan småbarn utveckla sina sinnen, men också stimulera sina sinnen att upptäcka världen. Stimuleringen av sinnena spelar också en viktig roll – barnet försöker ta sig i och ur bollhavet, hoppa eller klättra på bollarna. Således utvecklas musklerna som ansvarar för hela kroppens arbete, inklusive ben och armar. Denna leksak har också en positiv effekt på utvecklingen av precision och kontroll av rörelser – barnet kan träna hand-öga-koordination, till exempel genom att lära sig fånga bollar.

Ett bollhav har också en positiv effekt på den kognitiva utvecklingen. I små steg får barnet logiska färdigheter och lär sig att kombinera dem. Social utveckling är också viktig – småbarn lär sig att uttrycka och kontrollera känslor. Lämplig struktur gör barnet mer villigt att leka, och bygger därmed upp sitt eget värde.

Ett bollhav utvecklar också hjärnan. Det är värt att veta att nyfödda ser i två dimensioner. Deras synsinne är extremt dåligt utvecklat, det får bara en lämplig kvalitet med tiden. Om du vill underlätta ditt barns utveckling och påskynda processen är det värt att göra övningar med honom, till exempel med hjälp av kontrasterande bilder. Den här funktionen kan också utföras av en bollbassäng – att fodra den med ett kontrasterande överdrag kommer att stödja synen. Hos lite äldre bebisar kommer dock tvåfärgade bollar av motsatta färger att positivt påverka utvecklingen och stimuleringen av hjärnan.

Varför älskar barn bollhav?

Det finns nog inga barn som inte skulle älska att hoppa. I bollbassängen kan de inte bara hoppa, utan också kasta sig in i det inre och kasta bollar. Nöjesparker är en perfekt plats, men dessa typer av leksaker låter dig spendera tid i avskildhet i ditt hem på ett fantastiskt och aktivt sätt. Viktigt är att denna produkt kan transporteras fritt, så att den kan anpassas till den aktuella situationen och användarnas behov. Dessutom är bollhav en perfekt pryl för alla barn – både tjejer och pojkar.

Ett bollhav är också säkerhet

Bollhaven kan användas av barn i alla åldrar – varje barn kommer att hitta olika användningsområden för den och kommer följaktligen att utveckla olika sinnen. På grund av det faktum att barn använder det på olika, ofta aktiva sätt, bör de vara säkra. Och det är vad de är. De var gjorda av högkvalitativa, säkra material. Deras botten är fylld med lämpligt tjockt skum, vilket ger skydd inte bara mot golvets låga temperatur, utan också mot stötar.

Under de första levnadsmånaderna kan bollhavet användas som lekhage. Det gör det lättare att träna och skaffa sig de första motorikerna. Småbarnet kan träna på att lyfta huvudet, rotera och lära känna enskilda delar av kroppen. Den kan också lära sig nya texturer och former, men också tryggt vila efter en händelserik dag. Men för att bollhavet ska vara helt säker måste föräldrarna följa vissa regler.

Det är viktigt att det under årets första sex månader bara finns ett barn inne, utan några onödiga saker. Det är inte värt att lägga filtar, kuddar och andra föremål inuti om de inte kontrolleras av föräldrar, då de kan utgöra ett allvarligt hot.

Som redan nämnts är bollhaven gjord av mjuka, vänliga och säkra material. Tack vare detta kan barnet sova bekvämt. Vi vill dock påpeka att trots att det är ett mjukt material så deformeras det inte – tvärtom – det återgår snabbt till sin form. Man ska inte vara rädd för att barnet ska bita, gråta, dregla, kasta eller krossa. Vi tycker det är viktigt att föräldern inte behöver oroa sig för barnets hälsa – allt material är säkert och fritt från giftiga ämnen, så de påverkar inte barnets hälsa.

På tal om säkerhet – det är också värt att komma ihåg att barn har hundratals idéer, och vissa av deras beslut är inte så ogenomtänkta som inte baserade på möjliga konsekvenser. På grund av att småbarn inte kan ta hand om sin egen säkerhet ligger denna skyldighet på deras föräldrar. Det är värt att ta hand om gradvis bekantskap med leksaken. Att kasta ett barn i ett bollhav full av kalla bollar kan vara en stressande, om inte traumatisk, upplevelse. Ett barn som aldrig har använt den här typen av leksaker måste lära känna den gradvis. Att komma in på den här typen av platser är svårt – det finns en känsla av att bli indragen, begravd och samtidigt masseras kroppen behagligt. Så många förnimmelser på samma gång kan orsaka inte bara glädje utan också fara.

Med små steg kommer barnet att vänja sig vid den nya leksaken och efter en kort tid kommer han säkert att njuta av att leka. Man bör dock komma ihåg att i den inledande perioden för att lära känna barnet (även den äldre) bör inte lämnas ensam. Konstruktionen är säker och stabil, men att flytta runt på bollarna kan vara svårt, därför är det lätt att rubba stabiliteten och mindre olyckor. Bollhavet bör också placeras på lämplig plats – i området borta från vassa föremål, hörn och element som utgör ett hot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Frakt

59kr frakt på lagervaror. Om gratis eller annan frakt gäller, se produktinformation

Öppet köp

14 dagar öppet köp

Reklamation

3 års reklamationstid

100% Säkra betalningar

Swish / Klarna / PayPal / MasterCard / Visa / Banköverföring